Welcome to our website !

My Week With Marilyn

By 16:07 ,

Michelle Williams'ı her gördüğümde nereden nereye geldiğini düşünüyorum. Dawson Creek'le adını hafizalarımıza kazıyan Michelle'in ne kadar yol aldığı ortada. Oyunculuğunu inanılmaz derecede geliştirdiği aşikar. Michelle muhteşem oynamış Marilyn'i. Hayran kaldım. Eğer karşısında Meryl Streep olmasaydı Oscar heykelciğiyle kesin kucaklaşırdı. Kenneth Branagh ise Much Ado About Nothing'i izlediğimden beri her daim radarıma takılır. Nedenini şimdi fark ettim. O da İrlandalıymış. İrlandalı ve İrlanda asıllılara karşı zaafım var, ben biliyorum, herkes biliyor bir İrlanda bilmiyor. :) Kesin vaktiğiyle araştırıp öğrenmişimdir bu ayrıntıyı ama aklımda kalmıyor bazen. :) Bu filmde ne kadar yaşlandığına inanamadım. Yüzü bildiğiniz sarkmış. Umarım en azından bir kısmı rolü gereği yapılan makyajdır.  Geçtiği yıllar, oyunculuk, müzikler vs. benim filmi sevmeme yetti. Film, Marilyn Monroe ve ekibin The Prince and the Showgirl filminin çekimlerinde yaşananları konu alıyor diyebiliriz kısaca. Colin Clark'ın aynı isimli kitabından uyarlama. Yönetmenin üçüncü asistanı olan Clark, filmin çekimleri sırasında Marilyn'le geçirdiği bir haftayı kaleme almış. Artık ne kadarı doğru ne kadar değil filmin bilemiyorum.

Vizyona gireli bayağı oldu ancak daha önceki yazılarımı okuyanlar sinemaya gitmenin bazen ruhumunu ne kadar sıkabileceğini bilirler. :) O nedenle geçtiğimiz pazar hazır Marmara Forum'dayken ve oradaki Cinebonus'u hiç şereflendirmediğimden gitmeye karar verdim ya da annem tarafından karar verdirildim çok emin değilim. :) 16 sinema salonuyla en büyük Cinebonus MF'daki bildiğim kadarıyla. O kadarki hiç göze batmadan bir filmden çıkıp diğerine girebilirsiniz. Kapıda görevli falan da göremedim ben. Ama tabii ki öyle şeyler yapmıyoruz. :) Filmlerin başında gösterilen reklamlara fena takık olduğumu biliyorsunuzdur. Filmden filme ve sinema salonuna göre değişiyor. En fazla Capacity Cinebonus bayıyor beni reklamlarla. MF'deki filmle de alakalı olsa gerek reklamları çok tutmadı. Ben de sinir krizi geçirmeden filme konsantre olabildim.

Arthur Miller&Marilyn Monroe
Dougray Scott&Michelle Williams

Dawson's Creek was my favourite TV series back then. When ever I saw a movie of Michelle Williams, I think how much she made significant progress on her acting. She is very successful characterizing Marilyn. I liked it very much. If Meryl Streep was not nominated this year's Oscar I think Michelle may won the Oscar. Kenneth Branagh is one of my favourite actor ever since I've watched Much Ado About Nothing. I now understand why I like him so much. He's Irish. :) I have a weakness for Irish guys. I know, everybody knows but Irish people don't know it yet. :)  Anyway, he looks very old. I hope it is a make-up for his role, just hoping. :) '50s, musics and their acting was amazing for me. I loved the movie. It's based on Colin Clark's book. He's the third assistant director on "The Prince and the Showgirl", who claimed he spent a romantic week with Marilyn during the production of that film. Or, maybe not. Who knows?
It has been a while it hit the cinema but you will understand how I have hard time to go and watch a movie on a cinema complex when you read my previous posts. (I will translate them to English hopefully this week-end.) This shoping mall has a hugh cinema complex with 16 salons. I hate when they screen lots of commercial before the movie! But it was not first release week and I think every cinema complex has their own policy regarding commercial airing. So they did not screen lots of commercial. I was peaceful and fully concentrated on the movie. 

You Might Also Like

9 yorum

  1. Michelle Williams' ın oyunculuğu gerçekten çok başarılı. Marilyn Monroe 'nun hayatını anlatan hiç bir filmi izlemem demiştim çünkü gerçekler anlatılmiycak nitekim bu film de öyledir ama Marilyn Monroe' yu Michelle Williams' ın canlandırması beni sürekli bu filmi izlemeye zorluyor :) Bu arada bloğunuzu yeni keşfettim ve yazılarınız çok güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz :) Sinemada izlenmesi şart değil bence zaten vizyondan kalktı. Ama yakında DVDsi çıkar. Sadece Michelle için bile seyredilebilir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Genelde bu tür filmlerde, gerçekler es geçilir. Kurgu fazla abartılır. Sanırım oyuncu kaynaklı izlenebilir buldum.

    Marlyn Monroe belgeseli izledim geçen akşam, tüm gerçekleriyle. Sanırım öylesini daha çok seviyorum.

    Çok tskler anlatımınız için. Keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
  4. Belgeselin keyfi ayrı tabii :) Gerçekler için değil evet ama Michelle için izlenebilir. Teşekkürler yorumunuz için. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ah bi ben izlemedim :/ Bu posttan sonra izleyesim iyice arttı :)

    YanıtlaSil
  6. Vizyondan kalktı artık DVDden yakalarsın. :)

    YanıtlaSil
  7. blog'un cok hosuma gıttı. takıbe alıyorum hemen

    banada beklerım.:)

    selensstyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. thanks for following! you have a great blog. i'm following you also. have a great day!
    xoxo
    jasmine
    http://adamalexmommy.com

    YanıtlaSil