Welcome to our website !

Dukan Diyeti'ne ve York Testi'ne Uygun Mis Gibi Ev Yapımı Keçi Peyniri

By 12:47 , ,

Dukan Diyeti yaptığımı daha önce yazmıştım. Kitabı alıp okuduktan sonra aldı beni bir panik. Kitaptaki tarifler Fransız mutfağından fırlama oldukları için yapabilmem ya da her gün anneme yaptırabilmem mümkün değildi. Zaten her gün de onları yiyemem. :) O nedenle kendimi internetin kollarına bıraktım bir çözüm bulmak umuduyla. Buldum da. Simla'nın blogu olmasaydı kesinlikle başaramazdım. Hem verdiği bilgiler hem de paylaştığı tarifler benim için kesinlikle çok değerli :) Siz de Dukancıysanız kesinlikle buradan buyrun
Dukan'a başlamadan önce York testi yaptırmıştım. Maya ve inek sütüne direncim olduğundan piyasadaki peynirleri yememem gerekiyordu. Testi yaptırdığım yerdeki diyetisyen bana bu tarifi verdi. Ben üzerinde biraz oynadım. Siz de deneye deneye kendi tarifinizi bulabilirsiniz. Bu peynir York'a da Dukan'a uygundur. Tabii eğer sizin de maya ve inek sütüne direnciniz varsa.

Tarifi Simla'ya ithaf ediyorum. :)

İhtiyacınız olan 1 litre keçi sütü, 1 adet limon, biraz zeytinyağı ve tuz. Ben bazen sade yapıyorum ama genellikle taze soğan ve dere otu ekliyorum. Çok lezzetli oluyor. Keçi sütü yarım yağlı ama zaten peynire dönüştüğünde yağından kurtulmuş oluyor. Siz kendi zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz.

Tenceremize sütümüzü boşaltıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başladı.

Sütün kaynamasını beklerken 1 adet irice limonu sıkın. Çekirdeklerin suya karışmadığından emin olun. Yoksa peyniri yerken yüzünüz bayağı ekşiyebilir. :)
Sıktığımız limonu ekliyoruz sütümüze.
Sıkılmış limonun suyunu ekledikten sonra tahta bir kaçıkla karıştırın. Sütün kesildiğini fark edeceksiniz. Kaşığı dibe çok deydirmeyin. Bu şekilde kısık ateşte 25-30 dakika kendi haline bırakıyoruz. :)
25-30 dakika kısık ateşte beklettikten sonra altını kapatıp bir 25-30 dakika daha bekliyoruz.
Ben top top kuru peynirden hoşlanmadığım için süzgeçle süzüyorum ve gayet güzel oluyor. Ama tülbent kullanan da var tabii. Peyniri süzerken sütteki yağın gittiğini fark edeceksiniz.
Mutlu sona bir adım daha yaklaştık. :) Peynirimizi bir kaba alıyoruz. Ben cam kase tercih ediyorum. Kullanacağım malzemeler bunlar.
Krebe, omlete ya da otlu muffine bu peyniri koyuyorum. Kolaylıkla sürebilen bir peynir oluyor.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

6 yorum

  1. aslında bizlerinde york testi yaptırmamız lazım bilhassa eşimin yaptırması lazım acaba bunu her diyetisyende yaptırabiliyor muyuz?
    diyet yapmak zordur allah yardımcınız olsun..

    YanıtlaSil
  2. kanka bence post thumbnaillı yani ana sayfada küçük resim ve özetli kod koysan veya tasarım kullansan daha iyi :P

    YanıtlaSil
  3. @anne eli gibi İstanbul'daysanız Fulya'da York Testi'nin Türkiye şubesi var. Orayı tavsiye ederim. Ömrümün çoğu rejim yaparak ya da dikkat ederek geçtiği için alıştım artık :) Bir parçam gibi oldu :)
    @Oğuzhan ya denedim ben read more yapmayı da içime sinmedi be kanka :)

    YanıtlaSil
  4. enfes görünüyor.eline sağlık:))

    YanıtlaSil
  5. yapamadım demiyosunda içime sinmnedi :P :D

    YanıtlaSil
  6. Ne alakası var be onu yapmak zor bir şey değil ki :)Ona varıncaya kadar neleri yapıyorum ben yaaa sevmedim sadece kesmeyi yazıları

    YanıtlaSil